Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін скоротив перелік товарів, на які була можливість здійснювати відстрочення сплати митних платежів

28 лютого 2023, 12:30
332
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України 24 лютого прийняв рішення щодо поетапного скорочення переліку товарів, на які була можливість здійснювати відстрочення сплати митних платежів під час ввезення на митну територію України товарів.

За словами Мінфіну, прийняте рішення дозволить впорядкувати відносини щодо сплати митних платежів і передбачає скорочення переліку товарів, при ввезенні на митну територію України яких надавалась можливість відтермінувати сплату належних митних платежів до бюджету на більш пізніший строк.

Це рішення не відміняє пільги з оподаткування, які на сьогодні передбачені МКУ та ПКУ, а впорядковує питання сплати належних митних платежів до бюджету в передбачені законом строки.

Кабмін постановою від 24.02.2023:

- вніс зміни у додаток до Постанови № 236 (це Перелік товарів, під час ввезення яких на митну територію України надається відстрочення сплати митних платежів);

- визнав такою, що втратила чинність, Постанову № 1006, яка регулювала питання сплати митних платежів під час ввезення на митну територію України товарів оборонного призначення;

- визнав такою, що втратила чинність, Постанову № 1409 (вносила зміни до Постанов № 236 і № 1006).

Модуль "Податки-2023" у LIGA360:Бухгалтер допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини