Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри запускає «е-резидентство»

3 березня 2023, 14:10
715
0
Автор:
Реклама

Міністерство цифрової трансформації України цієї весни запустить проєкт "е-резиденство", завдяки якому ті, хто працює за межами країни, зможуть зареєструватися як українські підприємці-ФОП і відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи в країну, повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

«Ми плануємо навесні запуск окремого проєкту "е-резиденство" для компаній, які працюють за межами України. Що це таке? Це можливість для іноземців створити компанію в Україні, відкрити рахунок, фізично не приїжджаючи до країни», - сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Борняков уточнив, що на першому етапі можна буде зареєструватися тільки у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

«Наша кінцева ціль - зробити так, щоб таким чином можна було б відкрити навіть ТОВ. І, теоретично, коли це станеться, такі зареєстровані компанії зможуть подаватись на резидентів в Дія.City», - уточнив заступник міністра.

Водночас він наголосив, що вимогу наявності українського резидентства для резидентів "Дія.City" буде збережено, оскільки в основу цієї ідеї спецрежиму діяльності IT-компаній закладено створення стимулів для українського бізнесу і залучення іноземного капіталу в Україну. «Тому поширювати правовий режим на нерезидентів не планувалося і не планується», - заявив Борняков. Він зазначив, що іноземна компанія може зареєструвати юридичну особу в Україні, бути її 100% власником і тоді подаватися на резидентство "Дія.City".

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини