Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниці почали приймати електронні заяви на видачу сертифікатів EUR.1 або EUR-MED

Реклама

Експортери можуть подати електронну заяву на видачу сертифікатів з перевезення товару EUR.1 або EUR-MED - повідомили в Держмитслужбі.

Митниці видають сертифікати з перевезення EUR.1 або EUR-МЕD, якщо його потрібно пред'явити при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії та Держави Ізраїль як доказ, що товар(и) українського походження відповідає(ють) вимогам правил визначення преференційного походження при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Порядком заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 або EUR-MED, затвердженим наказом Мінфіну від 02.03.2021 р. № 139, передбачена можливість подати експортером підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, електронну заяву разом зі сканованими копіями паперових документів, які підтверджують преференційне походження товарів з України.

Станом на 1 березня 2023 року підрозділами митниць, на які покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, у програмно-інформаційному комплексі автоматизованої системи митного оформлення створено 206 місць прийому електронних заяв від експортерів.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини