Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зробила важливе оголошення для єдинників першої та другої груп, які не платять єдиний податок до кінця воєнного стану

7 березня 2023, 10:10
1488
0
Автор:
Реклама

Надане платникам єдиного податку першої та другої груп право не сплачувати єдиний податок у період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України за власним бажанням може бути використане платниками за весь період або використане частково (за окремі місяці). Про це нагадала пресслужба Державної податкової служби України.

Єдинники першої та другої груп, які не сплачували єдиний податок під час воєнного стану, відповідно до абзацу першого пп. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, в податковій декларації платника єдиного податку (у разі виникнення обов'язку щодо її подання) відображають відсутність щомісячних авансових внесків єдиного податку за відповідний податковий (звітний) період.

Згідно з п. 49.2 ПКУ платник податків зобов'язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, у тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Отже, роблять висновок у ДПС, у випадку, коли платник єдиного податку не скористався правом щодо несплати авансових платежів на кожне 20 число місяця, то таким платником у податковій декларації платника єдиного податку за звітний 2022 рік повинна бути відображена сплата щомісячних авансових внесків єдиного податку за відповідний податковий (звітний) період.

Обирайте рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ та подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини