Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплата доходу ФОПу із податковою адресою на тимчасово окупованій території: чи діє податкова пільга

7 березня 2023, 13:20
743
0
Автор:
Реклама

ДПС продовжує наполягати що перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, який може застосовуватися в цілях виконання норм ПКУ у період дії воєнного стану на сьогодні відсутній. Це не вперше, коли контролери наголошують на цій позиції, але цього разу її було викладено у формі роз'яснення ДПС із категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Тобто фіскали уважають що, прийнятою Кабінетом Міністрів України Постановою № 1364, визначається механізм формування переліку територій, а не затверджується конкретний перелік таких територій.

Тому розроблений на виконання Постанови № 1364 та затверджений Наказом № 309, Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, не може застосовуватися для цілей оподаткування, оскільки згідно з ПКУ ключовою умовою можливості застосування платниками особливостей оподаткування є перелік територій, визначений саме Кабінетом Міністрів України.

Окремо нагадали також і про те, що згідно з п. 2 ст. 13 Закону № 1207, здійснення господарської діяльності юридичними особами, фізичними особами - підприємцями та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована рф територія, дозволяється виключно після зміни їхньої податкової адреси на іншу територію України.

Обирайте рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ та подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.Выплата дохода ФЛП с налоговым адресом на временно оккупированной территории: действует ли налоговая льгота

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини