Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За який період єдинники на пільговій ставці подають Додаток 2 із сумами ЄСВ

8 березня 2023, 13:30
289
0
Автор:
Реклама

ФОП - платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливий порядок оподаткування, у випадку визначення ЄСВ у складі податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні (далі - Декларація) за грудень 2022 року за підсумками звітного (податкового) року, подають таку Декларацію з додатком 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі - Додаток 2) у строки, встановлені Податковим кодексом України (далі - ПКУ) для квартального податкового періоду.

Водночас, такі платники подають Декларацію з Додатком 2 протягом року (поза межами звітного (податкового) періоду) у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду - у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності або призначення пенсії, матеріального забезпечення, страхових виплат.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Єдиний податок за ставкою 2 %: подання звітності«.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини