Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резидентам Дія Сіті пояснили нюанси оподаткування наданого обладнання гіг-спеціалістам

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області пояснило, чи розцінюють надання обладнання гіг-спеціалістам для виконання їх обов'язків операцією по безкоштовному постачанню, яку прирівнюють до операцій, які підлягають оподаткуванню 9% на період використання такого обладнання та за умови, що таке обладнання буде повернуто при припиненні гіг-контракту.

Резидент Дія Сіті забезпечує гіг-спеціаліста обладнанням та іншими засобами, необхідними для виконання робіт (надання послуг), якщо інше не передбачено гіг-контрактом.

Сума вартості майна, наданого гіг-спеціалісту без виписування вимог щодо компенсації його вартості, повинна враховуватися при розрахунку податку на операції резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах та відображатися у рядку 16 Додатку Дія того звітного періоду, коли відбулася передача такого майна. У разі повернення у наступних податкових періодах такого майна резидент Дія Сіті - платник податку на прибуток на особливих умовах зазначає вартість поставленого товару у рядку 42 Додатку Дія (зі знаком «-»).

Додатково ознайомтеся із статтями:

- Дія Сіті: загальні правила оподаткування податком на прибуток;

- Дія Сіті: особливі умови оподаткування податком на прибуток;

- Дія Сіті: оподаткування фізичних осіб.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини