Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На титулці трудової книжки відсутня печатка – як підтвердити стаж без неї

9 березня 2023, 14:25
3129
0
Автор:
Реклама

Як бути, якщо у трудовій книжці на титульній сторінці відсутня печатка організації, яка в 1981 році вперше заповнювала трудову книжку? Пенсійний фонд України у листі від 20.02.2023 р. № 2800-030102-8/8805 відповідає на це питання.

Згідно з абзацом першим частини другої статті 24 Закону № 1058 страховий стаж обчислюється територіальними органами ПФУ за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до її впровадження - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності Законом № 1058 (до 01.01.2004 р.), а також даних, включених на підставі цих документів до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Таким чином, в разі відсутності в Реєстрі інформації про страховий стаж, набутий до 01.01.2004 р., враховуються положення статті 62 24 Закону № 1058 та Порядку № 637.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

У ПФУ роблять висновок, що підтвердженням факту належності трудової книжки певній особі, на титульній сторінці якої відсутня печатка організації, адміністрація якої в 1981 році вперше здійснила запис про прийом на роботу, можуть слугувати:

- довідка, видана організацією, адміністрація якої вперше здійснила запис про прийом на роботу особи, якщо зазначена в ній інформація про період роботи співпадає із записами, внесеними до наданої особою трудової книжки;

- диплом (свідоцтво) про навчання, якщо його номер та періоди навчання, що внесені до трудової книжки особи, будуть співпадати з оригіналом наданого особою диплому;

- військовий квиток, якщо його номер та дата видачі, що внесені до трудової книжки особи, будуть співпадати з оригіналом наданого особою військового квитка;

- індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-5, якщо періоди роботи на підприємствах, в установах чи організаціях, що в них зазначені, будуть співпадати з назвами та періодами роботи на цих підприємствах (в установах чи організаціях), що внесені до трудової книжки заявника.

При виконанні зазначених умов страховий стаж особи до 01.01.2004 р. обчислюється на підставі наданої трудової книжки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини