Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перейменування назв міст чи вулиць: які документи подають платники податків

Реклама

Платники податків задаються питаннями, які документи подавати у випадку перейменування назв міст чи вулиць

Податківці навели кроки дій.

По - перше, при перейменуванні назви міста чи вулиці, що відповідає місцезнаходженню суб'єкта господарювання - платники податків, відомості про яких включають до ЄДР, повідомляють про зміну зазначених даних лише державного реєстратора та не подають органу ДПС заяву за ф.№ 1-ОПП.

По - друге, платники, які не включаються до ЄДР (а це постійні представництва, договори управління майном, договори про спільну діяльність тощо), повинні подати заяву за ф. № 1-ОПП або № 1-ОПН з інформацією про такі зміни до органу ДПС за основним місцем обліку упродовж 10 календарних днів.

По - третє, відсутня потреба подавати документи та будь-яку інформацію про перереєстрацію платнику ПДВ.

По - четверте, при зміні назви вулиці чи населеного пункту, де розміщений об'єкт оподаткування, платник податків для уникнення розбіжностей між відомостями щодо місцезнаходження цієї господарської одиниці надає до органу ДПС за основним місцем обліку Повідомлення за ф.№ 20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, де у розділі 3 зазначають нове місцезнаходження такого об'єкта.

Окрім того, якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо, де розміщено об'єкт оподаткування (господарську одиницю), в якому застосовують РРО та/або ПРРО, тоді до о органу ДПС за місцем реєстрації РРО та ПРРО подають заяву про реєстрацію з позначкою «Перереєстрація».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини