Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР визначила порядок організації дистанційних загальних зборів акціонерів

Реклама

Рішення НКЦПФР від 06.03.2023 р. № 236 встановлює порядок скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів.

Дистанційні загальні збори не передбачають спільної присутності на них акціонерів (їх представників) та проводяться шляхом дистанційного заповнення бюлетенів акціонерами і надсилання їх до акціонерного товариства через депозитарну систему України у відповідності до цього Порядку.

Їх можуть проводити у випадках, передбачених статутом акціонерного товариства, та у інших випадках, передбачених законодавством.

Загальні збори проводять за рахунок коштів акціонерного товариства. У разі проведення позачергових загальних зборів акціонерів з ініціативи акціонера (акціонерів) витрати на організацію, підготовку та проведення таких загальних зборів оплачує (оплачують) такий (такі) акціонер (акціонери), крім випадків, якщо за рішенням загальних зборів такі витрати компенсуються самим товариством.

Порядок взаємодії акціонера з депозитарною установою, з якою акціонером укладено договір щодо обслуговування рахунку в цінних паперах, на якому обліковуються акції товариства, щодо забезпечення участі такого акціонера в загальних зборах, регулюється цим Порядком та відповідним договором між таким акціонером та такою депозитарною установою.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини