Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП–загальносистемники повинні відзвітуватися до 1 травня

13 березня 2023, 13:30
946
0
Автор:
Реклама

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам звітуватися дистанційно за посередництвом Електронного кабінету.

Фахівці також наголосили, що фізичні особи - підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, звітують до 1 травня року, наступного за звітним. Це ж стосується і громадян, у яких виникає обов'язок щодо подання податкової декларації.

У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, - звітують не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду, а фізичні особи, у яких є право на податкову знижку, - до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини