Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди під час війни карають більш жорстко за злочини проти власності

16 березня 2023, 10:17
235
0
Автор:
Реклама

Рік тому законодавець вніс зміни до ККУ та доповнив деякі склади кримінальних правопорушень проти власності кваліфікуючою ознакою - вчинення в умовах воєнного або надзвичайного стану. Про це нагадує Верховний Суд.

Нещодавно Верховний Суд розглянув одне з проваджень щодо крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану. Вироком місцевого суду, який апеляційний суд залишив без змін, чоловіка визнано винуватим у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 ККУ). За скоєний злочин він отримав 5 років позбавлення волі.

Верховний Суд, розглянувши касаційні скарги засудженого та його захисника, вказав: суд першої інстанції дійшов правильного висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого неможливе без ізоляції його від суспільства.

На думку колегії суддів касаційного суду, висловленій у постанові ККС ВС у справі № 725/4274/22 (провадження № 51-3794км22), призначене покарання відповідатиме вимогам статей 50, 65 ККУ та принципам законності, індивідуалізації та справедливості.

Захистити своє майно від рейдерів і ёшахраїв у період кризи допоможе сервіс SMS-Маяк. Як перемогти їх у судових баталіях навчить система VERDICTUM. Тримати руку на пульсі чергових новацій у законодавстві від нашої влади буде легко у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини