Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На ЗЕД-бізнес чекають податкові позапланові перевірки, якщо не надані банку усі документи по експорту-імпорту

Реклама

Податковим органам надано право проводити документальні позапланові перевірки платників податків, по яких отримано податкову інформацію, яка свідчить про порушення валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями (пп. 69.2 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

В ДПС наголошують, що в ході перевірок при відпрацюванні інформації НБУ по виявлених банками фактів порушення резидентами граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів встановлена значна кількість фактів:

- неподання резидентом до банку повного пакету документів, потрібних для валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків;

- надходження до банку реєстру митних декларацій за операцією резидента, який не є клієнтом цього банку;

- надходження коштів від нерезидента за експортною операцією на рахунки резидента в банку, який не зазначений в митній декларації;

- неповідомлення банку про внесення змін до митної декларації на підставі аркуша коригування.

Ненадання резидентами до банківської установи повного пакету документів та актуальних даних - обов'язкова підстава для документальних позапланових перевірок.

Тож своєчасне надання резидентами до банку необхідних документів про зовнішньоекономічні операції зменшить кількість повідомлень НБУ про факти порушень та, як наслідок, зменшить кількість перевірок суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини