Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент змінив правила використання піротехнічних виробів – що залишиться у продажу

22 березня 2023, 11:45
198
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів (реєстраційний №7438 від 16.08.2022 р.). Метою прийняття Закону є впровадження європейських гуманних цінностей та стандартів щодо людей і тварин у сфері використання піротехнічних виробів. Прийняття проекту Закону буде сприяти укріпленню громадського порядку та безпеки, захисту населення від негативних наслідків використання піротехнічних виробів, посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами та наближенню українського права до права Європейського Союзу.

Так, проектом Закону пропонується удосконалити та здійснити деталізацію суб'єктів, уповноважених на здійснення контролю за використанням піротехнічних виробів іншими особами, шляхом внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Також удосконалюється законодавча термінологія, зокрема вводиться поняття «піротехнічний виріб» замість «піротехнічний засіб». Разом з цим, статтею 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ, а також встановлено вікове обмеження щодо їх купівлі (16 років). Також встановлюється регулювання використання й продажу сценічних піротехнічних виробів.

До того ж, проектом Закону пропонується внести зміни до ст. 18 та 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» у зв'язку з відсутністю законодавчих положень щодо заборони використання щодо тварин будь-яких піротехнічних виробів, а також заборони використання щодо тварин будь-яких феєрверків, зокрема салютів та петард під час проведення спортивних, видовищних заходів, відео- та фотозйомок.

Бухгалтерська майстерність + інструменти LIGA360 = максимум ефективності. Контролюйте зміни законодавства, знаходьте алгоритми дій для роботи, зменште рутинне навантаження завдяки сервісам для бухгалтерів. Дізнайтеся більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини