Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено процедуру банкрутства – Верховна Рада ухвалила Закон

23 березня 2023, 11:10
1072
0
Автор:
Реклама

В Україні досі триває реформа системи банкрутства. 20 березня 2023 року Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства» (реєстр. № 4409). Цей законопроект був розроблений Міністерством юстиції України з метою забезпечення правової визначеності та ефективного застосування законодавства з питань банкрутства.

Відтепер позовні заяви щодо банкрутства зможуть розглядатися у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін. Також законопроект спрощує роботу арбітражним керуючим. Він передбачає створення автоматизованої інформаційної системи «Банкрутство та неплатоспроможність», що об'єднає необхідні реєстри та бази даних і до складу якої входитиме Електронний кабінет арбітражного керуючого.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як інформує Мін'юст, попереду - прийняття законопроекту про «військові банкрутства» і впровадження Директиви ЄС 2019/1023 до вересня поточного року.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини