Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незавершена ЗЕД-операція на незначну суму: коли не нараховується пеня за порушення граничних строків розрахунків

24 березня 2023, 10:10
719
0
Автор:
Реклама

Якщо сума незавершених розрахунків за операцією з експорту, імпорту товарів не перевищує незначної суми, а загальна сума операції підлягає валютному нагляду, у разі порушення граничних строків розрахунків за умови відсутності ознак дроблення операцій з експорту товару або дроблення валютних операцій пеня не нараховується.

Дроблення операції з експорту товару - штучне ділення поставки товару за операцією з експорту товару, що передбачає одночасну наявність певних ознак, визначених пп. 5 п. 3 розд. I Інструкції № 7.

При цьому за ст. 20 Закону № 361, у редакції, що діє з 28.04.2020, фінансові операції є пороговими, якщо сума, на яку здійснюється кожна із них, дорівнює чи перевищує 400000 грн або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, банківських металах, інших активах, еквівалентну за офіційним курсом гривні до іноземних валют і банківських металів 400 000 грн на момент проведення фінансової операції.

Звертаємо увагу, що до 28.04.2020 відповідно до п. 1 ст. 15 Закону № 1702-VII незначний розмір валютної операції - розмір валютної операції, який є меншим, ніж 150000 гривень.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Списання заборгованості в ЗЕД у період дії воєнного стану: валютний нагляд».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 112.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

LIGA360 - секрет ефективності бухгалтера. Аналітика, моніторинг законодавства, особисті консультації експертів. Обери вигідний тариф за посиланням. Незавершенная ВЭД-операция на незначительную сумму: когда не начисляется пеня за нарушение предельных сроков расчетов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини