Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Демобілізація через півтора роки служби – зареєстровано законопроект

28 березня 2023, 09:20
23785
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації (№ 9142 від 24.03.2023)

Автор законопроекту, народний депутат Олексій Гончаренко, повідомив, що пропонує внести зміни до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» і встановити, що громадяни, які проходять військову службу і були мобілізовані з моменту введення воєнного стану, мають право служити не більше 18 місяців з моменту призову, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також нардеп пропонує внести змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині надання відстрочки від призову на п'ять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини