Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На скільки оштрафують ЦСО за несвоєчасний гарантійний ремонт РРО

Реклама

Яка відповідальність в центрів сервісного обслуговування (далі - ЦСО), якщо не забезпечено гарантійний ремонт РРО у встановлені строки - пояснили в Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Там відсилають до ст. 14 Закону про РРО, за яким ЦСО зобов'язані при виході з ладу РРО забезпечувати відновлення його роботи упродовж 7 робочих днів, а у разі незабезпечення його гарантійного ремонту, не пізніше 7-ого робочого дня з дня прийняття в ремонт РРО ввести в експлуатацію належним чином зареєстрований на суб'єкта господарювання резервний РРО.

Якщо такі обов'язки порушено, то до ЦСО, які забезпечують гарантійний ремонт РРО, за рішенням органу ДПС застосовують фінансові санкції у розмірі 5 мінімальних зарплат, встановлених законом на 1 січня податкового (звітного) року (ст. 171 Закону про РРО).

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини