Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа-єдинник отримала дивіденди від юрособи–єдинника: чи буде дохід

Реклама

Чи включати юрособі - платнику ЄП третьої групи до доходів суму дивідендів, отриману від юрособи - платника єдиного ЄП - відповіли в Головному управлінні ДПС у м. Києві.

До складу доходу, визначеного ст. 292 ПКУ, не включають дивіденди, отримані платником ЄП - юридичною особою від інших платників податків, оподатковані в порядку, визначеному ПКУ (пп. 10 п. 292.11 ПКУ).

Обов'язок нарахувати та сплатити авансовий внесок з податку покладається на будь-якого емітента корпоративних прав (крім платників ЄП), що є резидентом, незалежно від того, чи користується такий емітент пільгами із сплати податку, передбаченими ПКУ, чи у вигляді застосування ставки податку іншої, ніж встановлена п. 136.1 ПКУ (абзац 7 пп. 57.1 прим. 1.2 ПКУ).

Тож сума дивідендів, отримана юрособою - платником ЄП третьої групи від юрособи - платника ЄП, не включається до складу доходу отримувача.

LIGA360 - секрет ефективності бухгалтера. Аналітика, моніторинг законодавства, особисті консультації експертів. Обери вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини