Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив запровадження систем контролю викидів – бізнес повинен їх встановити

30 березня 2023, 10:20
380
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України затвердив порядок запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин. Про це інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Документ передбачає обов'язок для підприємств встановити системи моніторингу на своїх установках. За їх допомогою підприємства мають проводити відповідні вимірювання, а отримані дані про викиди від роботи власного обладнання передавати до Міндовкілля.

Порядком передбачено обов'язок встановлювати АСК лише на нове обладнання. На вже діюче устаткування ця вимога не поширюється.

Крім того, бізнес матиме час підготуватися до нововведень. Порядком передбачено, що встановити АСК необхідно упродовж 5 років після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини