Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховувати податкову амортизацію за періоди перебування на пільговій ставці ЄП 2% після повернення на загальну систему

30 березня 2023, 15:00
874
0
Автор:
Реклама

Платник податку на прибуток підприємств, який до переходу на спрощену систему оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2% застосовував різниці згідно зі ст. 138 ПКУ, після відновлення сплати податку на прибуток підприємств для визначення балансової (залишкової) вартості основних засобів та нематеріальних активів згідно з вимогами п.п. 14.1.9 ПКУ з подальшим відображенням такої вартості станом на 1 число місяця повернення на загальну систему оподаткування у графі 3 додатка АМ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі - Декларація), повинен здійснити розрахунок суми податкової амортизації відповідно до положень розд. III ПКУ за звітний(і) (податковий(і)) період(и), починаючи з дня державної реєстрації платником єдиного податку по останній день місяця, після якого він повертається на загальну систему оподаткування.

При цьому відображення суми податкової амортизації, розрахованої відповідно до положень розд. III ПКУ, для визначення суми залишкової вартості основних засобів, інших необоротних та нематеріальних активів згідно з вимогами п.п. 14.1.9 ПКУ у додатку АМ до Декларації не передбачено.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини