Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як розраховується авансовий внесок при виплаті дивідендів за рік

3 квітня 2023, 16:20
432
0
Автор:
Реклама

Для розрахунку суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над об'єктом оподаткування податком на прибуток враховується значення об'єкта оподаткування (рядок 04 декларації з податку на прибуток) за рік, за який виплачують дивіденди. На цьому наголосили ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Фахівці нагадали, що відповідно до п.п. 57.11. 2 ПКУ:

- авансовий внесок розраховують із суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об'єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачують дивіденди, грошове зобов'язання щодо якого погашене;

- у разі наявності непогашеного грошового зобов'язання авансовий внесок розраховують зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті;

- авансовий внесок обчислюють за ставкою, встановленою п. 136.1 ПКУ (18%);

- сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Дивіденди учасникам-резидентам у ТОВ під час воєнного стану: податковий облік».

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини