Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи перереєстровувати РРО для виключення інформації щодо ІПН в чеку: пояснення ДПС

4 квітня 2023, 10:50
195
0
Автор:
Реклама

Індивідуальний податковий номер є єдиним для всього інформаційного простору України і зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ. На цьому наголосили фахівці ДПС в роз'ясненні із категорії 109.20 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Для суб'єктів господарювання, які обирають третю групу єдиного податку зі ставкою 2%, та на час переходу на спрощену систему оподаткування перебувають у статусі платника податку на додану вартість (далі - ПДВ), відповідно до положень підпунктів 9.5 та 9.9 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ реєстрація платника ПДВ не анулюється.

Для суб'єктів господарювання, що зареєстровані як платники ПДВ, обов'язковим реквізитом фіскального касового чека на товари (послуги) є, зокрема, індивідуальний податковий номер платника ПДВ.

У разі присвоєння/анулювання індивідуального податкового номера платника ПДВ суб'єкт господарювання, який є користувачем РРО, інформує про відповідні зміни центр сервісного обслуговування, для проведення персоналізації РРО.

У разі присвоєння/анулювання індивідуального податкового номера платника ПДВ суб'єкт господарювання, який є користувачем програмного РРО подає заяву № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою «Зміни (крім перереєстрації)» та у розд. 2 «Дані щодо суб'єкта господарювання» заяви № 1-ПРРО зазначає відповідні дані, що відповідають вказаним змінам.

LIGA360 - секрет ефективності бухгалтера. Аналітика, моніторинг законодавства, особисті консультації експертів. Обери вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини