Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платникам податку на прибуток збільшать відсоток неоподаткованої благодійності на користь неприбутківців

Реклама

На період воєнного стану пп. 69.6 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ передбачено незастосування коригування, передбаченого пп. 140.5.9 ПКУ щодо сум коштів або вартості спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається КМУ, які добровільно перераховуються (передаються) на користь чіткого переліку суб'єктів.

Проте ця норма не охоплює благодійну допомогу на користь неприбуткових організацій, а перелік видів благодійної допомоги для незастосування коригування є обмеженим, бо Уряд досі не затвердив перелік «інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг».

Саме виходячи із цього Голова податкового комітету Ради Д.Гетманцев вніс законопроект № 9177 від 03.04.2023 року.

Ним пропонується на період воєнного стану надати можливість платникам податку на прибуток підприємств не збільшувати фінансовий результат до оподаткування у разі надання коштів або товарів, робіт, послуг неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, у розмірі, що не перевищує 10% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

Також читайте:

- Коли не застосовують "прибуткові" коригування для благодійної допомоги на користь ЗСУ;

- Прибутківець отримав благодійну допомогу від нерезидента для подальшого її передання: облік і податки;

- Благодійна допомога членам родини учасника бойових дій: податкові пільги з ПДФО та ВЗ.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини