Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа утворена шляхом виділення від єдинника 4-ї групи: коли вона може стати єдинником

5 квітня 2023, 17:40
140
0
Автор:
Реклама

За загальним правилом, якщо сільськогосподарський товаровиробник утворюється шляхом злиття, перетворення, поділу або виділення згідно з відповідними нормами ЦКУ, то норма щодо дотримання частки сільськогосподарського товаровиробництва, яка дорівнює або перевищує 75% за попередній податковий (звітний) рік, поширюється на:

- усіх осіб окремо, які зливаються;

- кожну окрему особу, утворену шляхом поділу або виділу;

- особу, утворену шляхом перетворення.

Крім того, сільськогосподарські товаровиробники, утворені шляхом поділу або виділення, можуть бути платниками податку з наступного року, якщо частка сільськогосподарського товаровиробництва, отримана за попередній податковий (звітний) рік, дорівнює або перевищує 75%.

Таким чином, юрособа, створено шляхом виділення із юридичної особи - фермерського господарства, державну реєстрацію якого планується здійснити у 2023 році, у разі провадження ним господарської діяльності, у 2023 році не зможе набути статус платника єдиного податку четвертої групи. Право на набуття статусу платника єдиного податку четвертої групи при дотриманні вищезазначених норм ПКУ у може виникнути з 2024 року.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Сільгоспвиробник вирішив cтати єдинником 4 групи: особливості реєстрації».

Джерело: ІПК ДПС від 20.03.2023 р. № 591/ІПК/02-32-04-04-15.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини