Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф 680 грн для ФОПа – нова підстава визначена у ПКУ з 1 квітня

10 квітня 2023, 10:05
6156
0
Автор:
Реклама

Чи необхідно ФОПам повідомляти небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, у яких такі особи відкривають рахунки/електронні гаманці, про свій статус? Щоб відповісти на це питання, Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що 01.04.2023 р. набрав чинності Закон № 2888, який вніс зміни до ПКУ щодо платіжних послуг.

Так, з урахуванням змін, фізичні особи - підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані повідомляти про свій статус банки, інші фінансові установи, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, в яких такі особи відкривають рахунки/електронні гаманці (п. 69.7 ПКУ).

Неповідомлення фізичними особами - підприємцями та особами, що проводять незалежну професійну діяльність, про свій статус банку, іншій фінансовій установі, небанківському надавачу платіжних послуг/емітенту електронних грошей при відкритті рахунку/електронного гаманця тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожний випадок неповідомлення (п. 118.3 ПКУ).

Модуль "Податки-2023" у LIGA360:Бухгалтер допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини