Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 квітня усі міжбанківські платіжні операції в гривні здійснюють з переходом на щоденне опрацювання переказів

10 квітня 2023, 12:45
692
0
Автор:
Реклама

Cистему електронних платежів нового покоління СЕП - 4.0, якою забезпечено можливість цілодобового режиму роботи СЕП 24/7 без зупинення роботи із виконання міжбанківських платіжних операцій, з 1 квітня 2023 року запроваджено Національним банком України. Тобто з цієї дати усі міжбанківські платіжні операції в гривні здійснюються з переходом на щоденне опрацювання переказів у національній валюті, включаючи вихідні та святкові дні. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

З метою спрощення процедури заповнення платниками платіжної інструкції Мінфіном затверджено Наказ № 148 (набрав чинності 1 квітня 2023 року). Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, ЄСВ з 1 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Отже, платники податків поле «Призначення платежу» заповнюють за прикладами, наведеними у Порядку № 148.

Також одночасно для платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу» (Наказ № 666 втрачає чинність 1 липня 2023 року).

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини