Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під час війни податківці перевіряють підвищення цін – вже наклали 246 млн грн штрафів

14 квітня 2023, 11:45
503
0
Автор:
Реклама

Контроль за цінами є одним із пріоритетних напрямів роботи податкових органів, адже вартість деяких товарів, зокрема, продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, та лікарських засобів суттєво впливає на добробут населення, особливо в умовах воєнного стану. На цьому наголошує пресслужба Державної податкової служби України.

Станом на 01.04.2023 р. ДПС організовано, а територіальними органами проведено 491 фактичну перевірку, за результатами якої виявлено порушень законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи, на загальну суму понад 296,2 млн грн, з яких 245,9 млн грн - за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення.

ДПС наголошує на неприпустимості необґрунтованого підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість для населення, та попереджає про встановлену законодавством відповідальність. Робота органів ДПС у цьому напрямі триває.

Законом № 2173, який набрав чинності 16 квітня 2022 року, внесено зміни до ПКУ, якими, зокрема, розширено повноваження податкових органів на період дії воєнного стану. Відповідно до пп. 69.27 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють державний контроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення відповідно до Закону про ціни з урахуванням особливостей, встановлених цим пунктом.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини