Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила три з чотирьох видів феєрверків та піротехніки

17 квітня 2023, 10:50
200
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів» (реєстр. №7438). Звукові та світлові ефекти від використання піротехнічних виробів, через їх подібність до звуків вибухів, наносять шкоду психічному здоров'ю населення у воєнний час. Актуальними є контроль та обмеження використання піротехнічних виробів і після закінчення війни, оскільки у переважної більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник у результаті переживання обстрілів під час воєнних дій.

Законопроект забороняє використання, продаж та передачу феєрверків класів F2, F3 та F4, а також встановлює вікові обмеження по продажу піротехнічних виробів. Окрім цього, законопроект містить важливі норми по захисту тварин від жорстокого поводження, зокрема забороняє використовувати при поводженні з тваринами піротехнічні вироби, що призводять або можуть призвести до травмування тварин.

Особлива увага при підготовці законопроекту приділялась цивільним, які постраждали від воєнних дій, та військовослужбовцям, які мають бойовий досвід і як наслідок, вони мають або можуть мати в подальшому посттравматичний стресовий розлад. Феєрверки, шумові та світлові ефекти, які вони спричиняють, є тригерами для людей, які живуть з ПТСР.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини