Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більше продажу валюти населенню та вивід коштів у валюті в закордонні банки – рішення НБУ

25 квітня 2023, 09:15
2619
0
Автор:
Реклама

Національний банк України повідомив, що з 21 квітня 2023 року пом'якшив низку адміністративних обмежень з метою створення умов для запуску проєкту електронного резиденства та зміцнення позитивних тенденцій у готівковому сегменті валютного ринку. Такі зміни передбачені постановою НБУ від 20 квітня 2023 року № 53.

У готівковому сегменті валютного ринку НБУ розширив можливості банків здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти населенню. Так, з 21 квітня при розрахунку обсягу готівкової іноземної валюти, яку банк може продати на валютному ринку, враховуватиметься не 100%, а 120% обсягу купівлі безготівкової валюти в населення, починаючи з 13 квітня 2022 року.

Також Національний банк надає можливість е-резидентам (після сплати податків в Україні) переказувати на їх рахунки за кордоном кошти в іноземній валюті, отримані на рахунки в українських банках від нерезидентів (за надані послуги чи роботи). Таким чином переказ здійснюватиметься за рахунок іноземної валюти, отриманої е-резидентом з-за кордону.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини