Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дії підприємців – єдинників при порушенні умов перебування на спрощеній системі: вказівки ДПС

25 квітня 2023, 15:45
432
0
Автор:
Реклама

Платники єдиного податку першої та другої груп у разі перевищення обсягу доходу, встановленого п. 291.4 ПКУ для відповідної групи платників, мають право перейти на застосування ставки єдиного податку, визначеної для інших груп, у порядку та на умовах, передбачених підпунктами 1 - 2 п. 293.8 ПКУ.

Але, якщо ФОП - платники єдиного податку порушують умови, визначені ПКУ щодо перебування на спрощеній системі оподаткування, то такі платники зобов'язані з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, в якому здійснене одне із порушень, перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ

Крім того, вказані ФОП в податковій декларації платника єдиного податку додатково повинні відобразити окремо доходи, отримані від здійснення операцій, які не дають права на застосовування спрощеної системи оподаткування, та застосувати до них ставку єдиного податку в розмірі 15%.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Перехідні операції зі спрощеної системи на загальну: проблемні запитання».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини