Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З-поміж 3600 держпідприємств 1200 потрібно ліквідувати – набрав чинності Закон про особливості їхнього банкрутства

26 квітня 2023, 10:55
462
0
Автор:
Реклама

Набрав чинності Закон № 2971, розроблений для досягнення стратегічної мети входження України до провідної двадцятки країн світу за умовами ведення бізнесу. «Цей документ вносить зміни до Кодексу України з процедур банкрутства, які допоможуть усунути технічні неузгодженості та недоліки, а також врегулювати суперечливі питання.

Кодекс України з процедур банкрутства діє з 2019 року. Це дуже великий і складний документ, який передбачає чималу кількість процедур по відновленню платоспроможності боржника», - інформує Олексій Мовчан, заступник Голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку.

«Ми передбачили можливість особливої процедури відкриття і проведення банкрутства державних підприємств. Наразі в Україні 3600 державних підприємств, з яких близько 1200 є такими, які потрібно ліквідувати, велика частина неплатоспроможні - тобто абсолютно не цікаві для приватизації, бо в них величезна кредиторська заборгованість. Ці підприємства ніхто не купить - їхні борги в десятки разів перевищують вартість їхніх активів. Тому ми передбачили особливу процедуру і суб'єктний склад для банкрутства державних підприємств. Це велика частина української економіки, яка є замороженою», - пояснив Олексій Мовчан.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини