Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включають до оподатковуваного доходу нараховані, але не виплачені, іноземні дивіденди

27 квітня 2023, 13:30
310
0
Автор:
Реклама

У разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати до 1 травня року, що настає за звітним, річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та оподатковується за ставкою, визначеною п. 167.1 ПКУ, крім:

а) доходів, визначених пп. 167.5.4 ПКУ, що оподатковуються за ставкою, визначеною пп. 167.5.4 ПКУ;

б) прибутку від операцій з інвестиційними активами, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.2 ПКУ;

в) прибутку контрольованих іноземних компаній, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.13 ПКУ;

г) виплат у грошовій чи негрошовій формі у зв'язку з розподілом прибутку, або його частини, джерелом яких є утворення без статусу юридичної особи, створене на підставі правочину або зареєстроване відповідно до законодавства іноземної держави (території) без створення юридичної особи, що оподатковуються в порядку, визначеному п. 170.11 прим. 1 ПКУ.

Таким чином, до загального річного оподатковуваного доходу фізичної особи - резидента не включаються нараховані, але не виплачені, суми дивідендів з іноземним джерелом походження.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Бухгалтерська майстерність + інструменти LIGA360 = максимум ефективності. Контролюйте зміни законодавства, знаходьте алгоритми дій для роботи, зменште рутинне навантаження завдяки сервісам для бухгалтерів. Дізнайтеся більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини