Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи індексують у 2023 році орендну плату за державне і комунальне майно – ФДМУ

27 квітня 2023, 17:30
4261
0
Автор:
Реклама

Фонд держмайна листом від 29.12.2022 р. № 10-16-19949 розглянув питання щодо індексації орендної плати. На думку Фонду, якщо договір оренди майна, що перебуває в державній та комунальній власності, продовжено за результатами проведення аукціону в лютому 2022 року, то орендна плата за січень - грудень 2023 року визначається шляхом коригування орендної плати за перший місяць оренди (лютий 2022) на річний індекс інфляції 2022 року.

Організаційні відносини, пов'язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності, регулюються нормами Закону про оренду.

Відповідно до частини третьої статті 17 Закону про оренду орендна плата підлягає коригуванню на індекс інфляції згідно з Методикою розрахунку орендної плати.

Згідно з пунктом 18 Методики, якщо орендна плата визначена за результатами проведення аукціону, орендна плата за січень - грудень року оренди, наступного за роком, на який припадає перший місяць оренди, визначається шляхом коригування орендної плати за перший місяць оренди на річний індекс інфляції року, на який припадає перший місяць оренди. Орендна плата за січень - грудень третього і кожного наступного календарного року оренди визначається шляхом коригування місячної орендної плати, що сплачувалася у попередньому році, на середньорічний індекс інфляції такого року.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини