Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинні ФОП - єдинники групи 3 - платники ПДВ вести типову форму облік доходів та витрат

3 травня 2023, 13:50
1243
0
Автор:
Реклама

Платники єдиного податку третьої групи (ФОП), які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів і витрат за типовою формою та в порядку, що встановлені Мінфіном На цьому наголосили податківці в роз'ясненні ДПС із категорії 107.01.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua). Але ці вимоги не стосуються платників єдиного податку третьої групи - електронних резидентів (е-резидентів) (абз. 6 п. 296.1 ПКУ).

При цьому ФОП - платники єдиного податку третьої групи ведуть облік доходів і витрат від виробництва та реалізації власної сільськогосподарської продукції окремо від обліку доходів і витрат від здійснення інших видів підприємницької діяльності.

Облік доходів та витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Чи є обмеження в міграції між групами єдиного податку під час дії воєнного стану?».

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини