Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала правила заповнення платіжки на переказ коштів на електронний рахунок в СЕА ПДВ

Реклама

Про реквізити слід в полях платіжної інструкції при переказі коштів з поточного рахунка платника на електронний рахунок у СЕА ПДВ розповіли в Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Платникам ПДВ нагадали, що за недостатності коштів на електронному рахунку для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань у строки, встановлені ПКУ для самостійної сплати податкових зобов'язань, вони перераховують на електронний рахунок необхідні кошти з поточного рахунка (пп. 1 п. 22 Порядку № 569).

При перерахуванні коштів з поточного рахунка на електронний рахунок у СЕА ПДВ у платіжній інструкції необхідно заповнювати:

- у полі «Отримувач» - назву платника;

- у полі «Код» - податковий номер платника податку, за яким ведеться облік у контролюючих органах;

- у полі «Банк отримувача» - «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;

- у полі «Рахунок отримувача» - номер електронного рахунка у системі електронного адміністрування ПДВ за стандартом IBAN.

Поле «Призначення платежу» такої платіжної інструкції необхідно заповнювати з урахуванням вимог, установлених у розділі II Інструкції № 163.

У випадку перерахування коштів з поточного рахунка платника на електронний рахунок у СЕА ПДВ у полі «Призначення платежу» друкують роз'яснювальну інформацію про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: «перераховано з власного поточного рахунка на електронний рахунок».

Додатково переглядайте публікацію «Електронний ПДВ-рахунок».

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини