Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли сплачується ЄСВ при виплаті винагороди за ЦПД

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві пояснило, як роботодавцю сплачувати ЄСВ при нарахуванні фізичній особі суми винагороди за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами.

Сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами становить базу нарахування ЄСВ.

ЄСВ сплачують одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі. Разом з тим фактичним отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення) вважається отримання відповідних сум готівкою, зарахування на рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, отримання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей у рахунок зазначених виплат, фактичне здійснення з таких виплат відрахувань згідно із законодавством або виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань (абз. 2 ч. 8 ст. 9 Закону № 2464).

Тому роботодавці зобов'язані сплачувати ЄСВ при кожній виплаті фізичній особі суми винагороди за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами одночасно з такими виплатами.

Якщо сума винагороди за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами нарахована, але не виплачена, то ЄСВ, нарахований за календарний місяць, сплачують не пізніше 20 числа (для гірничих підприємств - не пізніше 28 числа) наступного місяця.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини