Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначили порядок ліквідації підприємств за рішенням Фонду держмайна – Закон

23 травня 2023, 14:35
313
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла, а Президент України підписав Закон України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України» від 11.04.2023 р. № 3037-IX. Він встановлює порядок та особливості припинення державних підприємств за рішенням суб'єкта управління на основі принципів законності, відкритості та прозорості.

Йдеться про особливості припинення тих юридичних осіб, які належать до державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток) належать державі». Об'єкт припинення буде припинятися внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Закон деталізовано врегулював здійснення таких процедур припинення. Дія цього Закону не поширюється на державні підприємства, особливості управління якими встановлено окремими законами.

Як зазначив заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Олексій Мовчан, згаданий Закон - це засадничий документ, який є логічним продовженням реформи державної власності, що передбачає особливу процедуру ліквідації державних підприємств, зменшення витрат держави та запобігання збиткам.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини