Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплата та лікарняні сумарно за місяць нижче мінімальної: як обчислюється ЄСВ

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві пояснило, як нарахувати ЄСВ на зарплату та лікарняні, якщо сукупно їх розмір не перевищує мінімальну зарплату, а початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці.

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, тоді суму ЄСВ обчислюють як добуток розміру мінімальної зарплати та ставки ЄСВ.

Для працівника (за основним місцем роботи), у якого початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці, ЄСВ, у місяці початку листка непрацездатності, нараховують за фактично відпрацьований час, оскільки загальна сума доходу ще не є відомою (сума допомоги по тимчасовій непрацездатності буде визначена після надання листка непрацездатності).

Якщо після розподілу суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (суми допомоги по тимчасовій непрацездатності відносятьдо того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру, виникає потреба за минулий місяць (місяці) донарахувати ЄСВ, виходячи з мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховують зарплату (дохід)

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини