Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи відображаються в декларації з ПДВ отримані відсотки за депозитом

2 червня 2023, 13:25
745
0
Автор:
Реклама

Суми коштів, що надходять платнику податку від банків у вигляді відсотків за депозитом, не підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ. Про це відзначили фахівці ГУ ДПС у м. Києві.

Так, постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду (пп. 14.1.191 ПКУ).

Постачання послуг - будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ПКУ).

Операція з отримання відсотків за депозитом не відповідає визначенню постачання послуг чи постачання товарів, а тому відповідно не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини