Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнено від сплати ввізного мита та ПДВ на комплектуючі для БПЛА і дронів — Президент підписав Закон

20 червня 2023, 15:52
5412
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, Верховна Рада підтримала законопроекти, які на час воєнного стану скасовують сплату ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для безпілотників. Сьогодні їх повернуто з підписом від Президента України. Йдеться про такі акти:

- Про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем (законопроект від 05.05.2023 р. № 9275);

- Про внесення зміни до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів для потреб виробництва та/або ремонту безпілотних систем (законопроект від 05.05.2023 р. № 9276).

Зміни до ПКУ передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту (у тому числі раніше поміщених в інші митні режими) складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів) безпілотних систем, визначених пунктом 9-27 розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» МКУ, що ввозяться суб'єктами господарювання для використання у власній виробничій діяльності з виробництва та/або ремонту безпілотних систем, що класифікуються у товарних позиціях 8806, 8906 згідно з УКТ ЗЕД.

Як наголошують у Мінцифрі, відтепер на час воєнного стану імпортерів звільняють від сплати ввізного мита та ПДВ на складники БПЛА - матеріали, вузли, агрегати устаткування та комплектуючі. Це створює кращі умови для виробництва й ремонту БПЛА в Україні.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини