Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2 червня діє новий порядок надання відомостей з Єдиного держреєстру юросіб і ФОПів

5 червня 2023, 11:05
1121
0
Автор:
Реклама

Нотаріальна палата України звертає увагу, що 2 червня 2023 року набрав чинності Наказ №1692/5, що затвердив новий Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а також вніс зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції.

Відповідно до пункту 3 Наказу № 1692/5, до доопрацювання програмного забезпечення ЄДР надання відомостей з цього реєстру буде здійснюватися у такому порядку:

- формування запитів на отримання відомостей з ЄДР здійснюється програмним забезпеченням вказаного реєстру без їх друку і проставлення підпису особами, що звернулися за отриманням таких відомостей;

- запити на отримання документів, що містяться в реєстраційній справі громадського формування, відомості про яке містяться виключно в Єдиному реєстрі громадських формувань чи в Реєстрі громадських об'єднань, подаються в довільній формі з обов'язковим зазначенням відомостей, передбачених Порядком № 1692/5, з проставленням підпису особами, що звернулися за отриманням таких відомостей;

- надання відомостей з ЄДР здійснюється за допомогою діючого програмного забезпечення вказаного реєстру;

- надання документів, що містяться в реєстраційній справі юридичної особи, фізичної особи - підприємця чи громадського формування, що не має статусу юридичної особи, в паперовій формі, здійснюється без виготовлення їх сканованих копій та долучення до відповідної реєстраційної справи в електронній формі.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

До наповнення ЄДР відомостями, що містяться в Єдиному реєстрі громадських формувань та Реєстрі громадських об'єднань:

- надання відомостей з ЄДР здійснюється щодо громадських формувань, що мають статус юридичної особи, відомості про які містяться в цьому реєстрі, в обсязі, передбаченому чинним програмним забезпеченням;

- відомості щодо громадських формувань в обсязі, передбаченому чинним програмним забезпеченням Єдиного реєстру громадських формувань та Реєстру громадських об'єднань, надаються шляхом оприлюднення у формі відкритих даних та безоплатного доступу через вебсайт.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини