Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як новоствореному єдиннику зі ставкою 2% перейти на ставку 5% із 1 липня – ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області пояснює, як суб'єкту господарювання (новоствореному), який з дати держреєстрації обрав ЄП зі ставкою 2%, перейти з 01.07.2023 року на застосування ставки ЄП у розмірі 5%.

Новостворені суб'єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2% вважаються платниками ЄП третьої групи з дня їх державної реєстрації (пп. 9.8 підрозділу 8 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ).

Платник ЄП третьої групи зі ставкою 2% має право самостійно відмовитися від неї з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.

Новоутворенні суб'єкти господарювання, які бажають обрати спрощену систему оподаткування за ставкою 2% подають заяву за загальною процедурою, передбаченою ПКУ.

При зміні ставки ЄП заява подається платником ЄП третьої групи не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися така ставка.

Тож суб'єкти господарювання (новостворені), які з дати державної реєстрації обрали ЄП третьої групи зі ставкою 2% можуть перейти з 01.07.2023 року на застосування ставки ЄП у розмірі 5% за умови подання не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку III кварталу 2023 року заяви про зміну ставки ЄП.

Де підприємцю шукати роз'яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Також читайте публікації:

- Перехід ФОП з 2 групи на 3 ЄП: як розраховувати ліміт;

- Перехід на ставку ЄП 2 % із 5 %: що з лімітом спрощенця?;

- Якщо з 1 липня скасування 2-відсоткової спрощенки: повернення на "звичайний" єдиний податок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини