Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збір даних про всі платежі фізичних осіб не відповідає дійсності — НБУ

5 червня 2023, 15:00
3407
0
Автор:
Реклама

Національний Банк України на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що у листі НБУ (№ 25-0005/38228), який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб.

Запитувані дані не передбачають збору інформації, персональних даних фізичних осіб.

Національний банк з метою посилення нагляду з грудня 2022 року на періодичній основі отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів виключно щодо суб'єктів господарської діяльності, надавачів платіжних послуг - юридичних осіб, які користуються послугами банків з електронної комерції.

Національний банк надіслав банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, мета якого - звернути увагу на необхідність своєчасного і коректного надання інформації згідно з вимогами, визначеними в попередніх листах. Саме цей уточнюючий лист Національного банку оприлюднив підсанкційний проросійський ресурс "Страна.юа" з провокаційно недостовірною його інтерпретацією.

Національний банк використовує зазначену інформацію виключно в наглядових цілях з метою посилення контролю за дотриманням банками вимог законодавства України.

Отже, як ми і передбачали, встановлення нового виду звітування на рівні «внутрішнього листа» виглядає не надто переконливо. Нашу думку і підтвердило роз'яснення Нацбанку. Отже, вищезазначнний лист не передбачає збору інформації про всі платежі фізосіб.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини