Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи перераховується норма тривалості робочого часу та зарплата через відміну святкових днів у період війни

Реклама

Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області проконсультував по ситуації, чи потрібно перераховувати норму тривалості робочого часу та відповідно зарплату при тарифній системі оплати праці у зв`язку з відміною святкових днів згідно Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ.

Відповідь - ні, не потрібно.

Адже вимогами ст. 96 КЗпП передбачено, що тарифна система оплати праці використовується при розподілі робіт залежно від їх складності, а працівників - залежно від кваліфікації та за розрядами тарифної сітки. Вона є основою для формування та диференціації розмірів зарплати. Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі тарифної ставки робітника першого розряду та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів).

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання у рішенні LIGA360:HR.. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Додатково використовуйте в роботі статті:

- Чи можна збільшити норму тривалості робочого часу на період воєнного стану не для всього підприємства;

- Зміна істотних умов праці: умови та порядок звільнення працівника;

- Робота у вихідні дні: воєнний стан, оплата, відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини