Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення про пільги із земельного податку прийнято посеред року: з якого періоду їх застососувати

Реклама

З якого періоду юрособа застосовує пільги по земельного податку, які встановлені рішенням місцевої ради, якщо таке рішення (зміни до рішення) прийняте та оприлюднене упродовж року - відповіли в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Податківці пояснюють, що саме органи місцевого самоврядування встановлюють ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, який сплачується на відповідній території (абзац 1 п. 284.1 ПКУ).

Якщо право на пільгу виникає упродовж року, то платник податку звільняється від сплати податку починаючи з місяця, який настає за місяцем, у якому виникло це право. При втраті права на пільгу протягом року податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право (п. 284.2 ПКУ).

Рішення органів місцевого самоврядування (зміни до рішень) щодо встановлених пільг по земельному податку - обов'язкові для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами.

Право щодо застосування пільг по земельному податку у юридичних осіб виникає з урахуванням строків, визначених таким рішенням органу місцевого самоврядування, а звільнення від сплати земельного податку діє починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право.

Також читайте публікації:

- Сільгоспвиробників-єдинників звільнено від сплати податку за земділянки та змінено правила обчислення МПЗ: новації Закону № 3050;

- Чи можна не сплачувати за оренду земділянки комунальної власності під час війни.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини