Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев повідомив про повернення перевірок і штрафів для бізнесу з 1 серпня

14 червня 2023, 09:11
3110
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, Верховна Рада не встигла повернути з 1 липня 2023 року перевірки та штрафи за невикористання РРО для бізнесу. Це сталося виключно з технічних причин. Однак зазначені норми почнуть діяти з 1 серпня. Про це зазначив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє Forbes Ukraine.

Він вказав, що Україна має меморандум із МВФ, тому слід відштовхуватися від тих положень, які в ньому прописані.

Однак деякі правки у законопроект №8401, який має скасувати пільги для бізнесу та повернути перевірки, нардепи ще можуть внести. Так, є правка, за якою чинний режим оподаткування залишиться для бізнесу у прифронтових зонах.

Ще одна правка, яку подав Д.Гетманцев та його колеги, - прописати в законі критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки, за якими перевірятимуть лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Більш детальніше про зміни, які підготував бізнесу законопроект №8401, , читайте в матеріалах:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини