Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилась процедура перереєстрації автомобіля в Україні – МВС

15 червня 2023, 09:24
3860
0
Автор:
Реклама

Уряд України ухвалив постанову, якою визначено, що під час перереєстрації транспортного засобу (вживаного) проведення експертного дослідження не є обов'язковим, за винятком ввезення вживаних автомобілів з-закордону вперше. Про це нагадали в МВС.

Таким чином, процедура купівлі-продажу автомобіля стає ще зручнішою: необхідно записатися в електронну чергу на конкретно визначену дату й час (онлайн або через термінал) та отримати послугу, витративши лише близько 25 хв.

Утім, за бажанням продавця або покупця можна провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього з видаванням висновку експертного дослідження на бланку установи.

«Передусім ми прагнемо надати можливість особі здійснювати усвідомлений вибір щодо порядку, місця, способу, формату отримання послуги, з огляду на що відповідний державний орган має запропонувати різні варіанти. Водночас вважаємо за доцільне інформувати громадян про потенційні ризики та шляхи їх уникнення», - пояснив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий.

Богдан Драп'ятий наголосив, що здебільшого немає практичної потреби проводити експертне дослідження автомобіля батьків під час здійснення його перереєстрації на дітей або родичів чи в інших подібних випадках. Натомість за обов'язковості експертного дослідження особа, навіть якщо вона впевнена в автомобілі та реєстраційних документах, змушена витратити додатковий час і кошти для його проведення.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини