Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк пом'якшив валютні обмеження: кого стосується

20 червня 2023, 09:15
821
0
Автор:
Реклама

Національний банк України інформує, що з 16 червня 2023 року надає дозвіл резидентам-позичальникам переказувати за кордон кошти для виконання зобов'язань за зовнішніми кредитами та позиками, які:

- забезпечені гарантією чи порукою міжнародної фінансової організації;

- надані за участю іноземного експортно-кредитного агентства чи іноземної держави через уповноважену нею установу або через іноземну юридичну особу, серед акціонерів яких є іноземна держава чи іноземний державний банк.

Національний банк також визначив, що резиденти матимуть змогу здійснювати такі операції згідно з термінами повернення коштів та сплати процентів, передбаченими умовами кредитного договору.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Ці зміни Постановою №73 (набрала чинності 16 червня 2023 року) внесено до правил роботи банківської системи в період запровадження воєнного стану.

Як зазначає Європейська Бізнес Асоціація, для бізнесу все ще залишаються актуальними питання збільшення лімітів по безготівкових розрахунках за товари та послуги за кордоном з використанням гривневих корпоративних платіжних карток, надання бізнесу можливості здійснювати оплати за отримані від іноземних партнерів товари та послуги, отримані до 23 лютого 2021 року, надання можливості компаніям здійснювати транскордонні валютні перекази для виплат зобов'язань за єврооблігаціями (хоча б для оплати купонних платежів), зокрема, підприємствам-поручителям, материнські компанії яких знаходяться іноземній юрисдикції.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини