Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк знизить облікову ставку у липні або вересні

27 червня 2023, 11:45
429
0
Автор:
Реклама

Правління НБУ вирішило залишити облікову ставку на рівні 25% річних. Рішення прийняте 27 квітня 2023 року - повідомляє НБУ.

Таке рішення підтримає ефекти від попередніх заходів із посилення привабливості гривневих активів, дасть змогу й надалі забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати належні передумови для збереження сталого тренду на зниження інфляції та пом'якшення найбільш обтяжливих валютних обмежень.

Оновлений макропрогноз передбачає початок циклу зниження облікової ставки в IV кварталі 2023 року.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 15 червня 2023 року.

Нагадаємо, востаннє НБУ рекордно збільшив облікову ставку із 3 червня 2022 року. Саме із цієї дати її підвищено із 10% до 25%.

Відслідковувати зміну облікової ставки можна у довіднику «Розмір облікової ставки Національного банку України». Зважайте, що її розмір використовується у деяких випадках визначення пені за порушення податкового законодавства.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини